services_hero

Услуги

Viadent Clinic предлага широк спектър от стоматологични услуги за пациенти от всяка възраст:

 • Лазерна стоматология
 • Ендодонтско лечение
 • Корони, мостове и възстановяване на разрушени зъби
 • Дентални импланти
 • Избелване
 • Контуриране на венеца
  (червена естетика)
 • Порцеланови фасети
 • Бондинг
 • Почистване на зъбен камък
 • Хирургия
 • Детска стоматология
 • Ортодонтия
 • Физиотерапия
services_mobile

Услуги

Viadent Clinic предлага широк спектър от стоматологични услуги за пациенти от всяка възраст.

Лечение на кореновите канали

Това лечение е необходимо когато пулата на зъба е засегната от кариес или е повредена при нараняване. Инфекцията може да се разпространи чрез кореновата канална ситема, което може да доведе до абсцес, причинявайки голям дискомфорт. Ако не се направи навременно кореново лечение, може да се наложи изваждане на зъба. Каналът се почиства и запълва, за да се предотврати инфекция. Почистването и разширението на каналите се извършва с апарат Wave One. За по-добра дезинфекция на каналите и намаляване на микробното число използваме ултразвуков активатор Endo Ultra на фирма Vista.

С помощта на модерен микроскоп Universa 300, Moller Wedel във Viadent Clinic се вадят и счупени в каналите и останали там инструменти.

Възстановителна стоматология

Корони, мостове и възстановяване на разрушени зъби

Короните се използват за укрепване на повреден зъб и за възстановяване красотата на вашата усмивка. Във Viadent Clinic се поставят корони, които могат да са изработени от различни качествени материали и прилепват плътно върху зъба, за да осигурят здравина, издържливост и естествен вид.
Мостовете са конструкции, които се използват за запълване на пространството, оставено при изваждане на зъби, в случаите когато няма възможност да се сложат импланти. Те възстановяват възможността за отхапване и дъвчене и спомагат за подобряване на речта. Във Viadent Clinic се използват най-съвременните техники и материали, като по този начин мостът ви осигурява дълготрайна здравина и красиво възстановяване на усмивката след загуба на зъби.
Конструкциите се изработват от всички видове материали според желанието на пациента.
Всички конструкции, които предлагаме във Viadent Clinic, се изработват с помощта на лицева дъга и артикулатор (апарат, който възпроизвежда точно захапката на пациента).

Дентални импланти

Денталните импланти са дългосрочно решение, което директно замества зъбния корен след загуба на зъб. Те могат да се използват за заменяне на един липсващ зъб или за цялостно възстановяване на усмивката, като изместват необходимостта от подвижни протези. След нужния възстановителен период върху имплантите се поставят висококачествени конструкции. Тоното местоположение на имплантите се открива чрез уникалния за България апарат Romi Pointer, а разкриването им – с помощта на лазер. Това прави процедурата много по-нетравматична, а възстановяването – бързо.

Естетична стоматология

Избелване

Във Viadent Clinic можете да изберете най-удобния за вас начин да се сдобиете с блестяща усмивка. Предлагаме лазерно избелване, избелване с лампа Beyond Polus, както и системи, които да използвате в къщи.

Контуриране на венеца (червена естетика)

Много хора, които имат желание да напаравят козметични подобрения на своята усмивка, нямат проблеми със зъбите. Вместо това техния основен проблем е, че зъбите изглеждат твърде къси или изкривени порди неравния венец. Това лесно може да се оправи чрез лазерна стоматология. Манипулацията е бърза и безболезнена, а резулатите са видими веднага.

Порцеланови фасети

Порцелановите фасетите са сред най-популярните начини за трансформиране на усмивката. Те предлагат драматична промяна чрез промяна на формата, размера, дължината, ширината и цвета на зъбите. С помощта на фасети могат да бъдат коригирани пукнатини, оцветяване, неравности, разминавания, както и да бъдат запълвани пространства. Във Viadent Clinic работим с най-модерните материали и технологии, както и с реномирана зъботехническа лаборатория. Цветът на зъбите се определя преди и след избелване с модерния апарат Vita EasyShade V.

Бондинг

Зъбният бондинг е консервативен и достъпен метод за превръщане на усмивката в произведение на изкуството. Методът не изисква изпиляване на зъбите, които ще се коригират. Чрез фотополимерни материали се маскират несъвършенства като пространства между зъбите, пукнатини, петна и оцветяване, разместване и износен емайл. Всички тези корекции могат да бъдат постигнати при само едно посещение във Viadent Clinic.

Лазерна стоматология

Денталният лазер Waterlase използва светлинна енергия, която намалява и премахва болката. Лазерът намалява възпалението и насърчава способността на организма да се самоизлекува. Методът е напълно безопасен и няма странични ефекти. Това позволява да се използва успешно дори при новородени.
Лазерът дава възможност за третиране на разнообразни проблеми. Това обикновено е най-добрата опция за пациента, защото болката е минимална, често дори липсва, а времето за възстановяване е много по-кратко. С помощта на лазера могат да се лекуват кариеси, както и да се режат меки и твърди тъкани. Д-р Кирил Дечев е специалист в лазерната стоматология, а Viadent Clinic разполага с модерен апарат.

Почистване на зъбен камък

Добрата орална хигиена удома, комбинирана с регулярно почистване на зъбите във Viadent Clinic са задължителни за доброто състояние и красотата на усмивката. При нас се използва ултразвук за качествено почистване на зъбен камък и плака. Процедурата завършва с полиране с Air Flow.

Хирургия

Във Viadent Clinic се извършват всички видове хирургични манипулации:

 • Вадене на зъби и корени
 • Вадене на ретинирани (неизрастнали) мъдреци
 • Поставяне на импланти
 • Апикална остотомия
 • Отстраняване на кисти
 • Парадонтална хирургия (оперативно лечение на джобове)

За хирургичните манипулации в клиниката се използва ултразвуков пиезо хирургичен апарат DMETEC, с помощта на който значително се намалява следоперативните усложнения, а оздравителният период e по-кратък.

Детска стоматология

Лечението на зъбките на децата е специфично и много отговорно. То трябва да се провежда така, че да се създаде трайно доверие на детето към стоматолога и да се изградят правилни навици за хигиена и профилактика. Във Viadent Clinic имаме отношение към децата и те си тръгват като наши приятели.
Клиниката е любимо място на много деца, защото докато чакат имат възможност да се забавляват с Play Station.

Ортодонтия

Viadent Clinic разполага със специалист ортодонт, който провежда лечения както на деца, така и на възрастни. Използват се най-модерните методи в областта на ортодонтията – различни видове брекети, пластинки и силиконови апарати.

Физиотерапия

Клиниката разполага с терапевтичен лазер B-Cure и апаратът на Optica Lazer – Scorpion, с който се правят процедури като йонофореза, тестване за виталност на зъбите и други.

Начини на плащане

За удобство на пациентите клиниката разполага и с POS терминал.